Contactalook

Mocht uw opticien van Eye 2 Ear van mening zijn dat uw ogen specialistische zorg nodig hebben, dan kan hij u doorsturen naar expertisecentrum Contactalook in Eindhoven. Hier is men gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen voor complexe oogaandieningen, het leveren van optometrische diensten en visuele training ter ondersteuning voor kinderen met dyslexie.

Optometrie en contactlenzen

Een optometrist kijkt niet alleen naar de benodigde sterkte (refractie) van uw bril of contactlenzen, maar ook naar de samenwerking tussen beide ogen, de scherpstelling op verschillende afstanden en de oogbewegingen. Zoals de oogarts specialist is op het gebied van oogziektes, zo is de optometrist de specialist als het gaat om oogmetingen.

Er bestaan verschillende soorten contactlenzen. Om te beslissen welke lens het best bij u en uw ogen past, wordt er een optometrisch onderzoek uitgevoerd. Hier beoordeelt de optometrist uitgebreid de gezondheid van de ogen en besteedt hij aandacht aan het meten van de sterkte en exacte vorm van het hoornvlies. Als alle gegevens zijn verzameld, bespreekt hij met u of en welke contactlenzen voor uw ogen geschikt zijn.

Visuele training

Een kind met dyslexie heeft vaak visuele problemen, die de prestaties extra kunnen bemoeilijken. Door deze te optimaliseren volgt er vaak een aanzienlijke verbetering van de lees- en leerprestaties. De dyslexie zelf zal er niet door verdwijnen, maar het leesproces verloopt een stuk gemakkelijker.

Bij Contactalook werken optometristen die gespecialiseerd zijn in de samenwerking van de ogen. Tijdens de visuele training wordt door middel van specifieke oefeningen de samenwerking (visuele functies) van de ogen verbeterd.

Contactgegevens Contactalook

Veldmaarschalk Montgomerylaan 331
5612BG Eindhoven
T. 040-2437619
E. info@contactalook.nl
W. www.contactalook.nl

Openingstijden

Maandag: 10:00 – 18:00
Dinsdag t/m vrijdag: 9:00 – 18:00
Zaterdag: 9:00 – 17:00